Historie

In 1953 begon de heer Bouwman tijdens een braderie, in een ruimte van twee bij drie meter op de Heuvel (het centrum) in Oss zijn bedrijf.
In een gewezen viskraam zette hij een fritesoventje provisorisch in elkaar. Vanaf kerstmis 1953 kon hij officieel met vergunning gaan draaien.

Na enkele jaren noeste arbeid kon hij zijn kraam vervangen door een grotere. In het midden van de jaren zestig moest hij van de Heuvel verdwijnen. Hij huurde toen een pand dat hij meteen drastisch liet verbouwen.
Tegelijkertijd kreeg hij een vergunning tot het plaatsen van een verkoopwagen, waardoor hij al over twee verkooppunten beschikte.

De heer Bouwman kocht toen een pand aan de kromstraat. Daar bouwde hij een bescheiden productiebedrijf. Het aantal verkooppunten werd nog verder uitgebreid, waardoor hij later genoodzaakt was te verhuizen naar het industrieterrein ‘De Elzenburg’, de huidige locatie voor uitbreiding van het assortiment. Na voortzetting door de heren Bouwman jr. en Harrie v. Schijndel, bleef 1988 de laatstgenoemde als enige snackdiehard annex eigenaar over.

In 1993 nam de heer H. Janssen jr. het bedrijf over. Deze zorgde voor een frisse wind en motivatie binnen het bedrijf, hetgeen resulteerde in o.a. een EEG, HACCP- goedgekeurd bedrijf met een nog hogere constante kwaliteit.
Kortom Bouwman Food is een gerenommeerd bedrijf op leeftijd met een jong en dynamisch karakter voorzien van een kwalitatief hoogstaand, ruim assortiment, zelfs het produceren van een privat label behoort bij dit flexibele snacks producerende bedrijf tot de mogelijkheden.